Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sednica CG parlamenta neizvesna, po Krivokapiću mora je biti

Foto: cdm.me

Sednica CG parlamenta neizvesna, po Krivokapiću mora je biti

RTCG navodi da je Krivokapić kazao da građani svojim očima mogu videti ko je i kako, kako je rekao, dolivao ulje na vatru, navodeći da su Socijaldemokratska partija, Demos i URA smirivali situaciju između dve strane - DPS i DF

Politika
Izvor: RTCG, Agencije

Nakon incidenta koji se u crnogorskom parlamentu dogodio u petak, održavanje sutrašnje sednice nije izvesno zbog stava vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) da se neće vraćati dok poslanici Demokratskog fronta (DF) ne budu udaljeni.

Crnogorski mediji prenose da je predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić poručio da su se stekli uslovi za nastavak sednice Skupštine u poneđeljak, navodeći da predstavnici vlade moraju doći u parlament kako bi ispunili svoju ustavnu obavezu, odnosno predstavili rešenja u budućoj vladi izbornog poverenja.

RTCG navodi da je Krivokapić kazao da građani svojim očima mogu videti ko je i kako, kako je rekao, dolivao ulje na vatru, navodeći da su Socijaldemokratska partija, Demos i URA smirivali situaciju između dve strane - DPS i DF.

On je, upitan da li je, nakon poruke iz DPS-a da se ta partija neće vraćati u parlament dok poslanici DF-a ne budu udaljeni i njegove javne opomene, spreman da promeni odluku, kako bi se obezbedilo prisustvo DPS-a i članova vlade na sednici, rekao da je "izrekao opomenu pred isključenje, što bi se reklo narodski".

"A članovi vlade ne mogu određivati kako će ići red u parlamentu, dužni su da se odazovu, a mi smo dužni da im obezbedimo uslove za rad, primerene njihovoj ulozi i ulozi parlamentaraca. Mislim da je sada sve spremno za to", kazao je Krivokapić Televiziji Vijesti.

U skupštini Crne Gore u petak je došlo do incidenta kada su poslanici DF-a vređali premijera Mila Đukanovića i pokušali fizički da se obračunaju sa njim.

Đukanović je počeo da obrazlaže predlog izmena u sastavu vlade, nakon čega je kompletan klub poslanika DF-a ustao i počeo da skandira "Milo, lopove".

Poslanike DF-a nije uspeo da smiri predsednik parlamenta Krivokapić, ni nakon više upozorenja.

Đukanović je, kako se navodi, nakon uvreda poručio "bravo kreteni".

Kad su se kamere ugasile, poslanici DF-a su pokušali fizički da se obračunaju s premijerom, naveo je portal RTCG.