Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skupština CG: Danas glasanje o NATO rezoluciji

Foto: RTCG

Skupština CG: Danas glasanje o NATO rezoluciji

Predlog rezolucije, podneli su poslanici Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka

Politika
Izvor: RTCG

Cnogorski parlament danas nastavlja raspravu i glasaće o Rezoluciji o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO, što je, kako je ocenjeno, još jedna prilika da se iskaže jasan i pozitivan stav većine poslanika o podršci učlanjenju države u NATO.

Predlog rezolucije, podneli su poslanici Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka.

Navodi se da je Crna Gora, za deset godina od obnove nezavisnosti, pokazala jasnu viziju i istrajnost u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih prioriteta – članstva u NATO i Evropskoj uniji.

- Uvereni u rezultate koje je postigla i reforme koje je sprovela u cilju postizanja dugoročne bezbednosti i stabilnosti, unapređenja vladavine prava, snaženja demokratskog i ekonomskog ambijenta, još jednom iskazujemo čvrsto opredjeljenje da Crna Gora postane deo evropske i evroatlantske zajednice - kaže se u rezoluciji.