Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Slovački premijer: Jasna povezanost između migracija i terorizma

YT Printscreen

Slovački premijer: Jasna povezanost između migracija i terorizma

Jasno je da potencijalni teroristi mogu da iskoriste nekontrolisane migracije ne samo za prolaz, već i za prenos oružja i eksploziva, izjavio je slovački premijer Robert Fico

Politika
Izvor: Agencije/NB

Premijer Slovačke Robert Fico kaže da postoji apsolutna povezanost migracija i terorizma jer potencijalni teroristi mogu da iskoriste nekontrolisane migracije.

"Jasno je da potencijalni teroristi mogu da iskoriste nekontrolisane migracije ne samo za prolaz, već i za prenos oružja i eksploziva", rekao je Fico na konferenciji za novinare.

Fico je naveo da je stoga mogućnost da se dogode novi individualni teroristički napadi veoma visoka jer, kako je kazao, postoji potencijal za takve napade, preneo je Rojters.

Pojedini stručnjaci za bezbednost procenjuju da u Evropi ima oko 300.000 migranata, od kojih veliki deo u Nemačkoj, rekao je Fico, napominjući da su međutim njihove namere nepoznate.

"Svako može da pređe granice kada je ogroman priliv ilegalnih migranata. Bog bi ga znao šta imaju u rancima sem hrane i odeće", kazao je Fico.