Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SNAŽNA PORUKA MLADIMA: Evo šta je Putin savetovao novim generacijama

Foto: Kremlin ru

SNAŽNA PORUKA MLADIMA: Evo šta je Putin savetovao novim generacijama

Predsednik Rusije Vladimira Putina posetio je Ruski omladinski forum Tavrida na Krimu, razgovarao je sa njegovim učesnicima i upoznao se sa njihovim najboljim radovima.

Politika
Izvor: Glas Moskve

Ruski predsednik pričao je mladima o uticaju države u medijima i na internetu.

„Ako samo društvo uspostavi sistem moralnih i etičkih filtera, bilo bi pravedno da se smanji a možda čak i isključi uticaj države u tom procesu", rekao je Putin na forumu.

On je dodao da ono što zakon zabranjuje, treba da važi za sve, uključujući na internetu, televiziji i drugim medijima, prenosi portal Glas Moskve.

Tokom posete Tavridi ruski predsednik se upoznao sa radovima učesnika foruma — slikama, fotografijama, nakitom i igračkama sa kojima se svira. Na jednoj je pokušao i sam da svira.

„Danas je dan muzike“, našalio se predsednik Rusije, kog su ranije obavestili da je upravo današnji dan na forumu posvećen muzici.

Putinu su pokazali i knjigu fotografija u kojoj su sakupljeni svi radovi napravljeni od trenutka ulaska Krima u sastav Rusije i pozvali su ga na izložbu tih slika. Ruski predsednik je odgovorio da će se potruditi da dođe.

Tokom razgovora sa prisutnima šef ruske države je podržao ideju da se daju predsedničke premije u oblasti filmske i pozorišne režije, kao i umetnicima koji tek počinju.

Putin je mladima razgovarao o različitim temama, te je kazao koji stil odevanja najviše voli.

„Stil mi je najjednostavniji — poslovni. Izuzev u kabinet, nigde ne idem, osim evo na Tavridu“, rekao je ruski predsednik uz osmeh.

On je dodao da se trudi da se oblači što jednostavnije.

Predsednik Rusije je naveo i da odeća mora da bude udobna.

„Oblačim to što je u šifonjeru, najvažnije je da je odgovara prilici. Tako ne gubim vreme“, dodao je Putin.

Ruski predsednik je šalom reagovao na ideju restauracije Kremlja.

„Izbacujete me? Da li mogu da ostanem na svom radnom mestu?“, nasmejao se Putin.

On je naglasio da mu se sviđa ideja restauracije Manastira Vaznesenja na mestu 14. zdanja Kremlja, ali da stručnjaci smatraju da Kremlju nisu potrebne replike.

„Koliko god da bude dobar, on će pored starih crkava izgledati kao replika“, smatra Putin.