Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šojble: Britanci nam slomili srce

Foto: womanmagazin.info

Šojble: Britanci nam slomili srce

Verovatno bi i dobar deo Britanaca sada zaplakao, ali trebalo je da misle na vreme, izjavio je nemački ministar finansija

Politika
Izvor: Tanjug

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je u ponedeljak da je ishod britanskog referenduma o izlasku te države iz EU bio "srceparajući".

- Stiče se utisak da se i Britanci osećaju kao da bi zaplakali, ali to nikome sada ne pomaže. Trebalo je da misle na vreme - kazao je Šojble.

On je rekao i da je britanski glas za napuštanje Evropske unije nepovratan proces i da bi London uskoro trebalo da podnese zvanični zahtev za napuštanje bloka.

- Ne mislim da se britanska odluka da napusti EU može preokrenuti - rekao je Šojble i dodao da bi bilo "pristojno" da Britanija uskoro podnese zvanični zahtev za izlazak iz EU, prenosi Rojters.

Šojble je naveo i da za sada nije bilo haosa na finansijskim tržištima nakon glasa za Bregzit, ali da će nemačka vlada nastaviti da pažljivo prati situaciju.

- Od ključne je važnosti sada da delujemo pametno i oprezno kako bi šteta bila što manja - kazao je nemački ministar finansija.