Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SPORAZUM o demarkaciji na terenu se REŠAVA PUCNJAVOM?

Foto: youtube/screenshot

SPORAZUM o demarkaciji na terenu se REŠAVA PUCNJAVOM?

Posle najave pripadnika "Albanske nacionalne armije" da će njeni pripadnici biti raspoređeni u blizini granice sa Crnom Gorom u slučaju da počne primena sporazuma o demarkaciji i da će se tome suprostaviti oružjem, došlo je do prvog incidenta.

Politika
Izvor: Večernje novosti

U sredu predveče na području katuna Kaludarske kape, na području opštine Berane, koje sa na tom delu graniči sa Kosovom i Metohijom, prema pouzdanim izvorima, kosmetski Albanci su sa nekoliko rafala uznemirili stočare na crnogorskoj strani planine Mokra, koji po nekim informacijama nisu baš ostali mirni na provokacije iz susedstva.

Oglasili su se i Crnogorci, ali se stanje ubrzo normalizovalo i opet je zavladala tišina, na ovom području gde je pre nekloliko godina bilo žestokih vatrenih okršaja, čak i pripadnika crnogorske policije sa Albancima iz Metohije.

Saznaje se da su pripadnici crnogorskih bezbednosnih službi u stanju povećane gotovosti, a nezvanično se saznaje da su na crnogroskoj strani raspoređeni i pripadnici Vojske Crne Gore.

Pre nekoliko dana pripadnici Specijalne antiteroritističke jedinice MUP Crne Gore, na ovom području postavili su mitralјeska gnezda, tako da će u slučaju nezvanih gostiju uslediti žešći vatreni odgovor.