Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠTA ĆE SAD IZMISLITI: Amerikancima treba dobar izgovor za sporne fotografije

Foto. Ministarstvo odbrane RF

ŠTA ĆE SAD IZMISLITI: Amerikancima treba dobar izgovor za sporne fotografije

SAD će izmisliti opravdanje za to što je vojna tehnika američke vojske bila pozicionirana u uporištu terorista

Politika
Autor: Glas Moskve

SAD će izmisliti opravdanje za to što je vojna tehnika američke vojske bila pozicionirana u području gde se nalaze snage terorističke organizacije DAEŠ, izjavio je šef komiteta Državne dume Rusije za odbranu i bezbednost Vladimir Šamanov.

Prema njegovim rečima, nije tajna da različite svetske sile treniraju pojedine oružane grupacije u Siriji, ali Rusija je u više navrata apelovala da se ne treba boriti samo protiv DAEŠ-a, već i protiv Nusra fronta, piše portal Glas Moskve.

Međutim, kako je istakao, Amerikanci ih smatraju saveznicima, odnosno ustanicima koji se protive režimu sirijskog predsednika Bašara el Asada.

„Oni ih smatraju saveznicima iako su isti kao teroristi DAEŠ-a“, ocenio je Šamanov.

Tim povodom se oglasio i šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov koji je takođe rekao da saradnja terorista i predstavnika SAD ne predstavlja nikakvu novost, iako je ovo prvi put da postoje neosporivi dokazi.

On takođe tvrdi da će Amerika sada biti prinuđena da smišlja svakojake izgovore poput onih da to uopšte nije američka vojna tehnika, kao i da se ne radi o lokaciji u blizini Dejr el Zora.