Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sukobi zbog Tramp u Kaliforniji, 20 osoba uhapšeno

Foto: donaldjtrump.com

Sukobi zbog Tramp u Kaliforniji, 20 osoba uhapšeno

Demonstranti su u Kosta Mesi u Kaliforniji razbili staklo na jednom policijskom vozilu i blokirali saobraćaj nezadovoljni najavama Donalda Trampa da će podići zid između SAD i Meksika

Politika
Izvor: Tanjug

Oko 20 demonstranata uhapšeno je na jugu Kalifornije tokom protesta održanog ispred hale u kojoj je republikanski favorit na američkim predsedničkim izborima Donal Tramp održao miting i obećao pristalicama da će, ako bude bio izabran, zauzeti čvrst stav prema ilegalnoj imigraciji.

Demonstranti su u Kosta Mesi u Kaliforniji razbili staklo na jednom policijskom vozilu i blokirali saobraćaj dok je policija pokušavala da ih rastera, javili su lokalni mediji. Kako se navodi, 20 ljudi je privedeno, ali niko nije povređen.

Tramp je na mitingu rekao da će zauzeti čvrst stav prema ilegalnim imigrantima tako što će izgraditi zid na granici između Meksika i SAD, preneo je Rojters, napominjući da je ovo popularna tema njegove kampanje.

Prema Trampovim rečima, zid će sprečiti da droga ulazi u SAD.

- Droga truje našu omladinu i druge ljude i mi ćemo to zaustaviti - istakao je Tramp.

Posle mitinga, lokalne televizije su emitovale snimke na stotine demonstranata koji su mahali meksičkim zastavama i nosili transparente protiv Trampa.

Jedan od demonstranata je nosio majcu sa okrvavljenim likom Trampa, a tu fotografiju je na Tviteru objavio novinar "Los Anđeles tajmsa".