Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SVE ZA RUKOVANJE SA PUTINOM: Poslanici raznih država se gurali da dođu do predsednika Rusije

Foto: crossmap.org

SVE ZA RUKOVANJE SA PUTINOM: Poslanici raznih država se gurali da dođu do predsednika Rusije

​Obezbeđenje Vladimira Putina je sa teškom mukom odvojilo masu od ruskog lidera.

Politika
Izvor: glasmoskve.rs

Predsednik Rusije Vladimir Putin otvorio je 137. skupštinu Interkontinentalnog saveta u Sankt Peterburgu, na kojoj su se okupili predsednici parlamenata iz stotinak zemalja, kao i članovi 150 delegacija s pet kontinenata.

Pozdravljajući učesnike skupa, ruski predsednik je istakao da pokušaji mešanja u život drugih zemalja, bez poznavanja njihovih nacionalnih specifičnosti, donose haos kakav vlada na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, kao i rast opasnosti od terorizma.

„U savremenom svetu nema i ne može da bude šablonskih modela razvoja. Svaka država ima prirodno i neosporivo pravo da sama određuje svoju sudbinu, kao što je utvrđeno i Poveljom Ujedinjenih nacija“, naglasio je Putin, a prenosi Glas Moskve.

Otvaranje Međuparlamentarne skupštine obeležila je i nesvakidašnja “gurka” između poslanika koji samo što nisu ugušili jedni druge pokušavajući na sve načine da priđu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kako bi se fotografisali sa njim.

Na kraju, poslanici iz različitih država više od deset minuta Putinu nisu dozvoljavali da prođe. Obezbeđenje Vladimira Putina je sa teškom mukom odvojilo masu od ruskog lidera.

Neki delegati su se, kako bi privukli predsednikovu pažnju, peli na stolice u sali.

Snimak pogledajte OVDE.