Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TAJNI SNIMAK BIVŠEG premijera Hrvatske "Srbi su šaka jada"

Zoran Milanović Foto: Tanjug

TAJNI SNIMAK BIVŠEG premijera Hrvatske "Srbi su šaka jada"

Bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović, sastao se sa braniteljima. Na satanku je između ostalog rekao da su Srbi “šaka jada”.

Politika
Autor: NB

Sastanak je snimljien tajno, a Jutarnji list izazvao je pravu buru umeđu hrvatskim medijima koji su razgrabili snimak. Milanović je braniteljima rekao, da Hrvatska Srbiji gleda kroz prste, te on tolerantan i da se pravi blesav, da su to, kako je rekao, “normalni tipovi koje srpski narod izabrao”, rekao je Milanović. U nastavku razgovora odgvorio je na dobacivanje jednog obranitelja koji je kazao “To su četnici…”

“Nemoj me, obrijani, nemoj me terati više od toga. Dakle, ono se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila... To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, je*ote, žele biti gospodari pola Balkana... Pa nema vas dovoljno, to je mali narod...“, naveo je Milanović.

Kasnije je dodao “Naša politika o Srbima u Hrvatskoj je da su to naši građani i pokušavamo ih što više obgrliti, ali vlada u Beogradu je beogradska čaršija, ponašali su se bahato. Vidi se da se snalaze u košarci i vaterpolu, ali politika je komplkovanija. Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore, nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu”, dodao je Milanović na objavljenom snimku

Čim je snimak dospeo u hrvatske medije oglasio se i Milanović. Munjevito je rekao kako je znao da bio tajno sniman, te da su to shvatili i da su se smejali.