Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tanja Fajon: Dodik i Izetbegović otvorili vrata EU

Tanja Fajon: Dodik i Izetbegović otvorili vrata EU

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izrazila zadovoljstvo sporazumom i izrazila nadu da dogovor neće ostati samo mrtvo slovo na papiru

Politika
Izvor: Dnevni avaz

Članica Parlamenta EU Tanja Fajon pozdravila je sporazum predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o mehanizmu koordinacije i nastavku aranžmana sa MMF-om, koji su na taj način otklonili i posljednju prepreku na evropskom putu BiH.

"Sad je bitno da dogovor ne ostane `mrtvo slovo na papiru`, već da se krene u njegovu realizaciju", poručila je Fajonova.

Ona je dodala da je svesna da postoje neki ljudi u BiH koji kritikuju ovaj sporazum, ali smatra da je mnogo važnije da dogovor iz Istočnog Sarajeva bude ispoštovan, jer je on veoma bitan i za BiH i za njene građane.

Fajonova je izrazila želju da evropske integracije BiH krenu što je moguće bržim tempom, jer je to posebno bitno za ostanak i opstanak mladih u BiH.

Prema njenim rečima, konačno je postignuto da BiH može prema EU da govori jednim glasom.

"Očekujem da će BiH odmah posle godišnjih odmora dobiti veoma snažnu i svakako pozitivnu poruku iz Brisela", rekla je Fajonova za "Dnevni avaz".

Na sastanku u Istočnom Sarajevu, koji je 31. jula organizovao šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, a prisustovali su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Srpske Željka Cvijanović, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije i potpisano je Pismo namere za Međunarodni monetarni fond.