Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp i Sanders pobedili u Oregonu, Klintonova u Kentakiju

Foto: https://twitter.com/berniesanders

Tramp i Sanders pobedili u Oregonu, Klintonova u Kentakiju

Sanders je u obraćanju svojim pristalicama u Karsonu u Kaliforniji, poručio da će nastaviti da se bori "sve dok poslednji glas ne bude prebrojan" najavivši pobedu na izborima u Kaliforniji

Politika
Izvor: Agencije

Pretendent na nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Barni Sanders porazio rivalku Hilari Klinton na unutarstranačkim izborima u Oregonu. U taboru republikanaca slavio je Donald Tramp.

Demokrate su glasale i u Kentakiju, gde je Klinton, kako pokazuju rezultati posle većine prebrojanih glasova, odnela tesnu pobedu, preneo je AFP.

- Upravo smo pobedili u Kentakiju! Hvala svima koji su glasali. Zajedno smo jači - navela je Klinton na svom nalogu na Tviteru.

Sandersova pobeda u Oregonu, međutim, neće mu mnogo pomoći da spreči da Klinton proglasi nominaciju.

On je, u obraćanju svojim pristalicama u Karsonu u Kaliforniji, poručio da će nastaviti da se bori "sve dok poslednji glas ne bude prebrojan" najavivši pobedu na izborima u Kaliforniji.

Klinton ima skoro 300 više delegata od Sandersa i ubedljivu prednost među stranačkim zvaničnicima i superdelegatima, navodi AP.

Tramp, najverovatniji republikanski kandidat, pobedom u Oregonu se približio broju od 1.237 delegata koliko mu je potrebno kako bi zvanično proglasio nominaciju.