Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp: Možda bismo i zapucali na ruske avione

YT Printscreen

Tramp: Možda bismo i zapucali na ruske avione

Svako bi trebalo da počne diplomatijom, pozvati Putina da razgovara. Ali ako to zakaže i neki avion krene prema vama, morate da pucate, rekao je Tramp

Politika
Izvor: B92.net

Donald Tramp je izjavio da bi "u nekom trenutku, kada sve ostalo zakaže" SAD "morale da zapucaju na ruske avione koji provociraju".

Potencijalni predsednički kandidat rekao je u jednoj radijskoj emisiji da bi predsednik prvo trebalo da "pozove Vladimira Putina da to reši", ali da postoji trenutak kada treba i pucati.

Trampovi komentari koje prenosi "Bazfid" odnose se na dve situacije iz prethodnih dvadesetak dana kada su ruski vojni avioni preletali ili presretali američke vojne letelice.

- U normalnim okolnostima, neki Obama, da kažemo predsednik, pozvao bi Putina, jer želite da obavite telefonski razgovor u takvim situacijama, i rekao bi 'Hej, učini nam uslugu, nemojte to da radite, spreči tog manijaka, samo prestanite'. Ali mi nemamo takvog predsednika, ovaj naš negde igra golf - rekao je Tramp.

Kontroverzni milijarder je zatim u emisiji Čarlija Bučera rekao da ako "zakaže diplomatija", ipak bi trebalo reagovati.

- Ne znam, postoji tačka do koje možete da trpite. U nekom trenutku morate da uradite nešto. To prosto nije ispravno, to je protiv Ženevske konvencije. Prosto to ne možete da radite, to se zove čikanje. Svakako bi trebalo početi diplomatijom, zvati Putina, ali ako to ne uspe, ne znam, onda kada taj magarac krene ka vama, morate da pucate - rekao je Tramp.