Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp: Obustaviću imigraciju iz zemalja sa istorijom terora

Donald Tramp Foto: AP

Tramp: Obustaviću imigraciju iz zemalja sa istorijom terora

Suspendovaću imigraciju iz delova sveta gde postoji veliki broj terorista, dok ne vidimo kako ćemo da rešimo ove pretnje

Politika
Izvor: Politika

Vodeći pretendent na republikansku nominaciju za predsedničkog kandidata na izborima u SAD Donald Tramp poručio je da će obustaviti imigraciju iz zemalja sa “dokazanom istorijom“ terorizma protiv SAD ili njihovih saveznika.

- Kada me izaberu, suspendovaću imigraciju iz delova sveta gde je dokazana istorija terorizma protiv SAD, Evrope ili naših saveznika, sve dok nam ne postane potpuno jasno kako da okončamo ove pretnje - rekao je Tramp u Nju Hempširu, prenosi AFP.

On je, dan posle pogubnog napada na klub na Floridi, istakao da SAD ne smeju da dozvole da na njihovu teritoriju nadiru "hiljade i hiljade ljudi, među kojima mnogi razmišljaju isto kao i divlji ubica iz Orlanda".

- Moramo reći istinu o tome kako radikalni islam pristiže kod nas - naglasio je Tramp, uz ocenu da američki imigracioni sistem ne omogućuje zaštitu američkih građana, navodi Rojters.

Takođe je poručio da će uvek braniti Drugi amandman američkog zakona o zaštiti prava na oružje.

Njujorški milijarder je ponovo pozvao na zabranu ulaska muslimana u SAD, ali je rekao da će ukinuti zabranu nakon što se imigranti “adekvatno i savršeno“ prekontrolišu.

- Muslimanske izbeglice pokušavaju da preuzmu našu decu i regrutuju ih za Islamsku državu - istakao je Tramp.

Sjedinjenim Američkim Državama je, po njegovim rečima, potrebna bolja saradnja, kako između državnih i lokalnih vlasti, tako i sa prekomorskim saveznicima.