Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp podržao izlazak Velike Britanije iz EU

Foto: https://twitter.com/realdonaldtrump

Tramp podržao izlazak Velike Britanije iz EU

Donald Tramp rekao za "Foks njuz" da ne daje preporuke građanima Velike Britanije, već samo da iznosi svoj sud

Politika
Izvor: BBC

Predsednički kandidat SAD iz Republikanske partije Donald Tramp izjavio je za "Foks njuz" da smatra da bi Velikoj Britaniji bilo bolje izvan Evropske unije.

Tramp je dodao da je migrantska kriza veoma opasna i loša stvar za Evropu i okrivio je predstavnike EU zbog lošeg upravljanja krizom.

Kandidat republikanaca je izjavio da ovo nije njegova preporuka za građane Velike Britanije, već samo njegovo osećanje povodom pitanja izlaska zemlje iz EU.

- Imam dosta investicija u Velikoj Britaniji, poznajem tu zemlju veoma dobro i želim da njihovi građani samo donesu odluku o izlasku iz EU. Lično smatram da bi Velikoj Britaniji bilo bolje izvan Evropske unije, ali ne želim da ovo bude shvaćeno kao preporuka, ovo je samo moje mišljenje - izjavio je Tramp za "Foks njuz".

Podsetimo, aktuelni predsednik Barak Obama je tokom posete Londonu prošlog meseca izjavio da će Velika Britanija u slučaju napuštanja EU "stati na sam kraj reda u trgovinskim pregovorima sa SAD, kao i da je Americi potrebna jako Ujedinjeno Kraljevstvo unutar evropskog bloka."

Ove Obamine reči su izazvale gnev među zagovornicima izlaska VB iz Evropske unije, optužujući ga da nema pravo da se meša u unutrašnje stvari Londona.