Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp preti Klintonovoj zatvorom

Tramp preti Klintonovoj zatvorom

To što joj vlast omogućava da bude u predsedničkoj trci velika je sramota za našu naciju, rekao je Tramp

Politika
Izvor: Sputnjik

Kandidat za predsednika SAD iz redova republikanaca milijarder Donald Tramp smatra da njegova suparnica iz Demokratske partije Hilari Klinton treba da ide u zatvor.

Kako piše list „Hil“, Tramp je odgovorio na niz izjava Klintonove, koja je optužila republikance za „opasno nekoherentne ideje koje više liče na zbirku bizarnih tirada, lične osvete i otvorenih laži“.

On je podsetio na skandal sa tajnom prepiskom dok je Klintonova bila državni sekretar, što je, prema njegovim rečima, već čini „vraški krivom“.

- Znate li zbog čega je ona podržala Obamu u nuklearnoj nagodbi sa Iranom? Ona jednostavno ne želi da ode u zatvor zbog svojih pisama.

- To što joj sadašnja vlast omogućava da učestvuje u ovoj trci — sramota je za Sjedinjene Države, sramota je za našu naciju - zaključio je milijarder.

Skandal se razbuktao kada se saznalo da je Klintonova u periodu između 2009. i 2013. godine vodila službenu i privatnu prepisku koristeći privatnu elektronsku adresu. Eksperti smatraju da joj je to omogućilo da sakrije prepisku od državnih provera, što je zabranjeno za državne službenike. Pošta bivše državne sekretarke bila je podložna napadima hakera. FBI zasad nije odlučio da li će pokrenuti krivičnu istragu zbog mogućeg curenja informacija.