Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp: Sve bi moglo da bude gotovo u Indijani

YT Printscreen

Tramp: Sve bi moglo da bude gotovo u Indijani

Uoči današnjih izbora u saveznoj državi Indijani, Donald Tramp poručuje da će preostalu dvojicu njegovih kandidata, Kruza i Kejsiča, brzo eliminisati iz trke

Politika
Izvor: Tanjug

U SAD se danas održavaju još jedni važni izbori u trci za predsedničke nominacije Republikanske i Demokratske stranke, a prema najnovijim anketama Donald Tramp ima ubedljivu prednost u saveznoj državi Indijani, dok Hilari Klinton ima malo vođstvo u odnosu na Bernija Sandersa.

Konačan cilj sve je bliži za Donalda Trampa, koji je poručio da bi trka za predsedničku nominaciju Republikanske stranke mogla da bude okončana u Indijani.

- Izbacio sam 17 osoba. Dva preostala kandidata se drže za vrhove prstiju. Guše se i govore: nemojte nas pustiti da budemo poraženi - kazao je Tramp, preneo je Glas Amerike.

Tramp je osim rivala, oštro kritikovao i Kinu, optužujući je za, kako je naveo, najveću krađu u istoriji sveta.

- Imamo trgovinski deficit sa Kinom od 500 milijardi dolara i mi ćemo to promeniti. Mi smo kao kasa koju pljačkaju. Međutim, mi imamo moć sa Kinom. Kada Kina ne želi da reši problem u Severnoj Koreji, mi ćemo reći: Žao nam je, morate to da rešite. Zato što ne možemo da dozvolimo Kini da siluje našu zemlju - jer to je ono što oni rade - naveo je Tramp.

Ako pobedi na današnjim izborima, poslovni magnat će imati više od hiljadu delagata što će ga približiti magičnoj cifri - 1.237.

Prema poslednjim anketama, Tramp ima dvocifrenu prednost u odnosu na najbližeg rivala Teda Kruza, koji je poručio da neće odustati.