Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ubijena poslanica u britanskom parlamentu

Džo Koks/ Ilustrcija: NB

Ubijena poslanica u britanskom parlamentu

Na laburističku poslanicu je ranije danas pucao 52-godišnji muškarac koji je uhapšen.

Politika
Autor: N1, Agencije

Britanska poslanica Džo Koks podlegla je ranama upucavanja iz pištolja u selu Bristol kod Lidsa, njenoj izbornoj jedinici na severu Engleske.

Na laburističku poslanicu je ranije danas pucao 52-godišnji muškarac koji je uhapšen.

Kako navode očevici, poslanica Koks je bila uvučena u koškanje dva čoveka u selu Birstol kod Lidsa. Jedan od njih se gurao s poslanicom i onda su se čula dva hica iz pištoilja, a ona je pala između dva automobila.

Hitna pomoć je stigla oko 15 minuta kasnije, rekao je jedan očevidac.

Britanski premijer Dejvid Kameron otkazao planirano putovanje na Gibraltar, na miting u okviru kampanje za ostanak u Evropskoj uniji, a predstavnici oba bloka - i pristalica i protivnika ostanja u EU su objavili da prekidaju aktivnosti za danas.

Kameron je trebalo da danas otputuje u kratku, dvočasovnu posetu Gibraltaru da glasove za ostanak Velike Britanije u Uniji traži na referendumu koji se održava 23. juna. On je napisao na Tviteru da neće prisustvovati večerašnjem mitingu na Gibraltaru.

Vođe rivalskih kampanja za ostanak u Uniji ili za izlazak iz nje saopštile su da su zbog oružanog napada na poslanicu otkazani svi događaji predviđeni za danas.

Završnica aktivnosti obe strane su u punom jeku uoči referenduma koji se održava za nedelju dana, 23. juna.