Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ULAGANJE U DALEKI ISTOK: Putinov mudar potez za privlačenje investitora

Foto: Kremlin ru

ULAGANJE U DALEKI ISTOK: Putinov mudar potez za privlačenje investitora

Za investitore koji u Daleki istok ulože 10 i više miliona dolara biće pojednostavljeno dobijanja ruskog državljanstva

Politika
Autor: Glas Moskve

Rusija će pojednostaviti proceduru dobijanja državljanstva za strane investitore koji u ekonomiju Dalekog istoka ulože više od 10 miliona dolara, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

„Za investitore koji u Daleki istok ulože 10 i više miliona dolara biće pojednostavljeno dobijanja ruskog državljanstva“, rekao je Putin.

Direktor „Sberbanke“ German Gref smatra da će taj predlog ruskog predsednika podstaći interesovanje investitora za Daleki istok.

„Po mom mišljenju, objavljene olakšice, uključujući dobijanje ruskog državljanstva, jesu dobre mere. To što je državljanstvo samo po sebi vredno pokazuje veoma ozbiljan odnos šefa države prema problemima regiona. Siguran sam da će to podstaći interesovanje investitora za razvoj regiona u celini“, rekao je Gref, preneo je portal Glas Moskve.

Istočni ekonomski forum u Vladivostoku se održava treći put, ove godine 6. i 7. septembra. Među gostima foruma su i premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Južne Koreje Mun Džae In.