Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"VREME JE da prekinem svaku saradnju sa IZETBEGOVIĆEM"

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović/ Ilustracija: Nova borba

"VREME JE da prekinem svaku saradnju sa IZETBEGOVIĆEM"

Dodik je to izjavio, iako je podvukao da je Bosni i Hercegovini neophodan snažan, jedinstven politički faktor.

Politika
Izvor: Agencije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Ipak, Dodik kaže da je potreba političkih faktora u BiH da naprave jedinstvo, veoma veliko.

"Pogotovo u BiH u kojoj se nameće krivica samo za Srbe. To smo videli u Bakirovim nastupima u Briselu. Ja nigde u Kini nisam klevetao nikoga drugog. Politički lideri u RS moraju da razgovaraju. Zajedništvo je neophodno", rekao je Dodik u Banjaluci na konferenciji za novinare.

On je na konferenciji za novinare istakao da je Izegbegović "izgubio Srebrenicu na lokalnim izborima, ali i nekoliko važnih opština".

"Ni izbori u Americi njegovoj politici ne idu na ruku. Bakir je već umešan u svašta. SDA je partija koja je svoje prvake instalirala u pravosuđe. I to najbolje govori o Izetbegovićevim izjavama. Meni je jasno da bošnjački političari veruju da će nestati svedoci i zato se ne procesuira ništa od zločina prema Srbima", rekao je Dodik.

Ponovio je da Izetbegović mora da objasni zašto je izgubio izbore, ali i da objasni izjavu lidera SBB-a Fahrudina Radončića u prištinskom sudu o njegovom ocu Aliji.

"Bakir je rekao da nastavlja politiku svoga oca i to dovoljno govori", istakao je Dodik.