Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAHAROVA dala savet mladima kako da prepoznaju objektivne medije

Foto: sputnjiknews.com

ZAHAROVA dala savet mladima kako da prepoznaju objektivne medije

​Prema rečima Zaharove, taj metod se takođe može iskoristiti i za ocenu prošlih događaja.

Politika
Izvor: glasmoskve.rs

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova podelila je sa učesnicima Međunarodnog festivala omladine i studenata u Sočiju „recept“ za traženje objektivnih medija i novinara.

„Kako pronaći svoj izvor informacija? Čini mi se da je to vrlo lako, postoji jedan savet. Čitajte više o tome šta se dešava i beležite to kao što su to radile naše bake koje su bile daleko od sredstava masovnih informacija kakve danas postoje. One su sekle članke iz novina, uglavnom one koji su se ticali zdravlja ili one o tome kako se gaje neka biljke“, rekla je Zaharova.

Ona je pozvala da se čuvaju linkovi za članke i pamte autori prognoza, a da se nakon nekog vremena uporede prognoze sa događajima, piše Glas Moskve.

Prema rečima Zaharove, taj metod se takođe može iskoristiti i za ocenu prošlih događaja.

„Setite se Iraka, većina zapadnih medija je pisala da je agresija bila osnovana. Ista je situacija sa Sirijom“, kazala je ona, podsetivši da su postojali i mediji koji su pisali drugačije o tim događajima.

„Tražite materijale, tražite autore koji će na delu dokazivati da se njihove prognoze obistinjuju i da su njihove procene tačne“, zaključila je Zaharova.