Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAHAROVA JASNA: Rusija se protivi raspoređivanju američkog PRO sistema u J. Koreji

Foto: sputnjiknews.com

ZAHAROVA JASNA: Rusija se protivi raspoređivanju američkog PRO sistema u J. Koreji

Rusija se protivi raspoređivanju američkog sistema protivvazdušne odbrane u Južnoj Koreji jer će ona samo pogoršati situaciju na Korejskom poluostrvu, saopštila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova.

Politika
Autor: Glas Moskve

„Zato što to krši stratešku stabilnost u regionu, jer to neće doneti regionu dugo očekivani mir i perspektivu političko-diplomatskog rešavanja postojećih problema, već će ih samo zaoštriti“, rekla je Zaharova na brifingu, komentarišući zašto se Rusija protivi raspoređivanju sistema američkog PRO u Južnoj Koreji.

Prema njenim rečima, ovaj stav Rusije je veoma poznat SAD.

„Više puta smo ga objasnili, navodili odgovarajuće podatke i pozivali da to ne rade“, rekla je ona.

Zaharova je saopštila da nema alternative rusko-kineskom predlogu za rešavanje situacije na Korejskom poluostrvu, prenosi portal Glas Moskve.

„Mi aktivno radimo sa svim stranama na različitim nivoima sa ciljem traganja za mirnim rešenjem kompleksa problema na Korejskom poluostrvu. Ubeđeni smo da je politika maksimalnog pritiska na Severnu Koreju, uključujući sankcije, iscrpljena“, naglasila je političarka.

Prema rečima Zaharove, „očigledno je da će rezultat biti ili vojna katastrofa u Severnoistočnoj Aziji ili humanitarna katastrofa u Severnoj Koreji“.