Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zaharova: Turska hoće da vaskrsne Osmansko carstvo

YT Printscreen

Zaharova: Turska hoće da vaskrsne Osmansko carstvo

Činimo sve moguće kako bismo rešili nesuglasice sa Turskom za pregovaračkim stolom, ali njihovo rukovodstvo se ponaša kao da žele da obnove moć Osmanske imperiju. Svi znamo kako se to završilo, rekla je predstavnica ruskog MIP-a Marija Zaharova

Politika
Izvor: Sputnjik

Ruska strana je pokušala da reši nesuglasice sa Turskom za pregovaračkim stolom, ali rukovodstvo Turske zauzima destruktivnu poziciju, izjavila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova u intervjuu za list „Izvestija“.

- Radimo sve moguće kako bi se nesuglasice koje imamo sa Turskom rešile za pregovaračkim stolom — pronaći rešenja, neke kompromise, sarađujemo sa turskom stranom. Međutim, nažalost, sve počiva na turskom rukovodstvu. Utisak je takav da on želi da obnovi veliku moć Osmanske imperije. U krajnjem slučaju, sve komponente njegove savremene politike prave upravo takvu sliku. Čime se završila Osmanska imperija svi znamo - rekla je Marija Zaharova.

Ona je naglasila da turske vlasti vode destruktivnu politiku po nizu pitanja.

- Nažalost, šta god da uzmemo — Krim, Siriju, izbeglice, terorizam, nacionalno pitanje itd. — svuda vidimo apsolutno destruktivnu ulogu turskog rukovodstva - izjavila je ona.