Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AFERA "DRŽAVNI UDAR": Specijalni državni tužilac preti advokatima odbrane

Foto: Printscreen

AFERA "DRŽAVNI UDAR": Specijalni državni tužilac preti advokatima odbrane

​Tužilac je indirektno poručio advokatima odbrane šta ih čeka po završetku suđenja.

Region
Izvor: glasmoskve.rs

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić pripretio je advokatima odbrane osumnjičenih za navodni „državni udar“ da „još nisu pokrenuti postupci prema njima“ i time indirektno poručio da se tako nešto može desiti u narednom periodu.

Advokati odbrane su zbog toga ponovo zatražili izuzeće Katnića, kao i odgovor na pitanje da li su i po čijoj naredbi prisluškivani.

Naime, Katnić je kazao je da je tužilaštvo objavilo samo ono što se odnosi na navodno kršenje Advokatskog kodeksa Crne Gore.

„Tužilaštvo je samo objavilo ono što se odnosi na kršenje advokatskog kodeksa u Crnoj Gori. Tužilaštvo neće pokretati postupak kod Advokatske komore dok se ovo završi“, rekao je Katnić.

Advokat Goran Petronijević rekao je da Katnić preti odbrani.

“Imajući u vidu izjašnjenje Katnića koji je izneo pretnju navodeći da još nisu pokrenuti postupci, ja ponovo tražim iz tog razloga, samo njegovo izuzeće”, rekao je on.

Advokat Miroje Jovanović istakao je da Katnić preti advokatima u sudnici progonom.

„Meni se preti progonom. Pozivam tužioca da koliko danas ukaže na povrede kodeksa, ako ih ima. VDT je kazao da o našim pravima sada Sud vodi računa. Iz poštovanja prema ovom sudu i svom poreklu, ja nisam napustio sudnicu. U Novom Sadu ili Beogradu momentalno bih napustio sudnicu“, naveo je on.

Advokat Dražen Medojević kazao je da više niko ne može da veruje na časnu reč Katnića.

Sudija Suzana Mugoša kazala je da do sada niko nije Advokatskoj komori uputio bilo kakvu primedbu.

Pogledajte kako je to izgledalo OVDE.