Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BiH: Molimo građane da ne love pokemone po minskim poljima!

YT Printscreen

BiH: Molimo građane da ne love pokemone po minskim poljima!

Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata, navodi se iz organizacije "Posavina bez mina"

Region
Izvor: Nezavisne novine

Pojedini korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive i rizične površine da bi našli pokemona, navode iz organizacije “Posavina bez mina”.

- Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata - navode oni na Fejsbuku.

Pokemon Go aplikacija za samo nekoliko dana postala je globalni fenomen i izazvala je pravu histeriju u čitavom svetu i ljudi masovno traže i skupljaju pokemone.

Sve funkcioniše tako što se uključi geolokacija na mobilnom telefonu, nakon čega se na telefon u prikaže mapa po kojoj igrač hoda i traži pokemone.

Kada ga pronađe prebacuje se u virtualnu stvarnost – na ekranu zahvaljujući kameri na telefonu se vidi se stvarni prostor u kojem se igrač nalazi, ali i pokemon koji može biti u grmlju, fontani, na ulici...

Kada mu se igrač dovoljno približi, oko pokemona će se pojaviti krug i igrač mora baciti svoju virtualnu pokemon loptu, koja će se pojaviti na ekranu. Na nju igrač mora da klikne prstom dok se pokemon ne uhvati i ne spremi u pokemon loptu.

Ranije tokom dana svetski mediji preneli su bizarnu situaciju iz Minhena gde je došlo do sukoba pripadnika desničarske Pegide, pripadnika Antife, policije i - ljubitelja pokemona.