Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bosić: Protesta će biti

Screenshot BNTV

Bosić: Protesta će biti

Predsednik SDS Mladen Bosić potvrdio je da će sutra biti održan protest opozicije u Banjaluci.

Region
Izvor: Tanjug

Predsednik SDS Mladen Bosić potvrdio je da će u sutra biti održan protest opozicije u Banjaluci.

"Mi smo dobili odobrenje za proteste od gradskih vlasti Banjaluke i ne vidim ni jedan razlog zašto bi odustali od toga", rekao je Bosić u emisiji "Puls" bjeljinske BN televizije.

On tvrdi da vlast u Republici Srpskoj pokušava da ignoriše stvarno stanje u Srpskoj i ne želi da vidi probleme građana.

"Vidim kako se vlast "hvata" za sve, kako bi javnosti pokušali da prikažu da se radi o protestima koji imaju za cilj isključivo nasilno rušenje vlasti. Mi smo zakazali mirne proteste, u skladu sa zakonom. To znači da tim protestima hoćemo da vlast čuje glas naroda i da se spusti na zemlju", kaže Bosić.

On je odbacio tvrdnje da su protesti opozicije instruisani od međunarodne zajednice, dodajući da je protest u Banjaluci potpuno legalan i u skladu sa svim demokratskim procesima.

Bosić tvrdi da neće biti nikakvih konflikta i da će opozicija sve uraditi da do toga ne dođe.

Odgovarajući na pozive da se otkažu protest opozicije i miting vlasti, koji je, između ostalih uputio i patrijarh srpski Irinej, Bosić je uputio predlog predsedniku SNSD i predsedniku RS Miloradu Dodiku da se kontramiting održi narednog dana.

Lider SDS je takođe rekao da Srpska pravoslavna crkva mora ostati politički neutralna i ocenio da se patrijarh meša u politiku.

"SDS nikada ništa neće reći protiv SPC. Vi znate istorijat odnosa SDS-a i SPC pocetkom devedesetih godina i kakva je uloga SDS-a bila u snaženju SPC, ali mislim da je sada pređena granica mešanja patrijarha u političke stvari. Pre svega, prilikom poslednjih izbora, njegov dolazak u Banjaluku i otvorena podrška Dodiku bio je katastrofalan potez, pre svega za crkvu", rekao je Bosić.