Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CG: KATNIĆ PRISLUŠKIVAO lidere Demokratskog fronta i u kafani, otkriveno da je lagao

Foto: vostok.rs

CG: KATNIĆ PRISLUŠKIVAO lidere Demokratskog fronta i u kafani, otkriveno da je lagao

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objavio je prisluškivane razgovore iz kafane. On je slagao da je sve objavljeno iz telefona Gorana Rodića, naglasili su danas predstavnici Demokratstkog fronta.

Region
Izvor: In4s.net

Oni su poručili VDT-u Ivici Stankoviću da će morati da odluči da li da skine transkripte nelegalno prisluškivanih razgovora ili da objavi sve u celosti. Iz DF-a su poručili da su zaprepašćeni „disciplinovanim ćutanjem dela opozicije i nevladinog sektora u očiglednom pokušaju brutalnog, monstruoznog satiranja DF-a korišćenjem mehanizama u duhu 1948. godine“.

Bulatović: Stanković da objavi oba razgovora

Najavljujemo da ćemo problem prisluškivanja, javnog praćenja, naših funkcionera i advokata isterati do kraja – jer to je pitanje demokratije,“ naglasio je funkcioner DF-a Predrag Bulatović.

„Juče je u sudinici GST Katnić objasnio kako se došlo do prepiske Milana Kneževića i advokata Rodića i Petrovića ali nije objasnio kako se medijima i na sajtu Tužilaštva pojavio razgovor koji smo Mandić i ja imali sa određenom sobom u jednoj kafani u Podgorici,“ napomenuo je Bulatović i istakao:

„Imajući u vidu da su advokati tražili izuzeće Katnića, jer je on izgubio moralne vrednosti i pravo ponizio, Andrija Mandić i ja smo odlučili da se pismeno obratimo VDT-u, da nam odgovori na pitanje: kako i na koji način smo tajno praćeni, na osnovu kog rešenja, u skladu sa kojim zakonskim odrebdama i na osnovu kog člana Ustava?“

On je naglasio da u DF-u osnovano sumnjaju da iza prisluškivanja i tajnog praćenja u kafiću stoji Milovoje Katnić. Bulatović je kazao da se radi o montiranim delovima razgovora te pozvao Stankovića da objavi oba razgovora.

Medojević: Katnić vraća u Crnu Goru duh ’48 godine

„Radi se o kontinuitetu političkog progona nad DF-om, koje međutim ulazi u opasnu fazu, gde glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koristi nezakonito, protivustavno prikupljena saznanja i informacije (korišćenjem mera tajnog nadozra, prisluškivanja, tajnog snimanja, praćenja) kao sredstvo za javnu komunikaciju,“ napomenuo je lider PzP-a i član Predsedništva DF-a Nebojša Medojević.

Mandić: Neka Tužilaštvo ukloni transkript ili objavi kompletan razgovor

Lider NSD-a i član Predsedništva DF-a Andrija Mandić podsetio je da je njegov advokat Miroje Jovanović tražio da se izuzme Milivoje Katnić i tužioci iz SDT-a, te da se ukolini sa sajta Tužilaštva prepiska, stenogram protivzakonito snimljenih razgovora i komunikacija. On je podsetio da je Stanković uputio optužene u lažnoj aferi „državni udar“ da se obrate sudu u cilju zaštite njihovih prava, ali je sudija Mugoša to odbila, vrativši to pitanje u nadležnost Stankovića.

„Dobili smo odgovor da se obratimo sudu, i da sud naloži takvu akciju, međutim, sudija je izbegla da donese takvu odluku, i mi smo sigurni da se svi oni nalaze na zajedničkom zadatku kako bi se odbranile tekovine tih doušničkih akcija koje predvodi Milivoje Katnić. Mi ih pozivamo ili da to uklone ili da stave kompletan razgovor, i prvi i drugi razgovor, a onda ćemo javnosti Crne Gore objasniti šta su bili motivi, šta je bila pozadina svega toga,“ napomenuo je Mandić i naglasio:

„Kad je Katnić već krenuo da objavljuje ove razgovore neka objavi i komunikaciju koju je imao sa Sašom Čađenovićem, vezano za nagovaranje Bratislava Dikića u koga da uperi prst i da kaže sa kim je to imao veze iz DF-a, da Crna Gora vidi o kakvoj se osobi radi.“