Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Crnadak ODOBRIO VIZU predstavniku privremenih vlasti u Prištini?

Foto: SRNA

Crnadak ODOBRIO VIZU predstavniku privremenih vlasti u Prištini?

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je odobrio vizu BiH zameniku ministra za dijasporu samoproglašenog Kosova Ćerimu Bajramiju

Region
Izvor: RTS/ Tanjug

Banjalučki Glas srpske piše, pozivajući se na izvore iz tog resora, da je reč o "prvorazrednom skandalu", jer BiH nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Bajrami je, navodi se, u Sarajevo došao da bi prisustvovao tribini o temi "Albanci u BiH –istorijska i kulturološka povezanost BiH i Kosova", koju je organizovala Zajednica Albanaca u BiH.

"Povod dolaska Bajramija u BiH bio je dovoljan razlog da ne dobije vizu. Kako između BiH i samoproglašenog Kosova ne postoji bezvizni režim, stanovnici Kosova koji žele da putuju u BiH zahteve za vizu podnose u Skoplju, a odobrenje za vizu potpisuje isključivo ministar", rekao je sagovornik Glasa Srpske.

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić kaže da je zamenik ministra za dijasporu samoproglašenog Kosova u zahtevu za vizu morao navesti razloge posete BiH i da je to bilo dovoljno da viza ne bude potpisana.

"Ostaje otvoreno pitanje da li je ministar ili neko drugi koga je ovlastio znao šta potpisuje i Crnadak će morati da objasni javnosti šta se tu desilo. Interesantno će biti da i srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić javnosti kaže kako je moguće da zvaničnici nepriznate države u BiH obeležavaju godišnjice", rekla je Majkićeva.