Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CVIJANOVIĆ nakon odluke PIK "Savet u FUNKCIJI BOŠNJAČKE politike"

YT Printscreen

CVIJANOVIĆ nakon odluke PIK "Savet u FUNKCIJI BOŠNJAČKE politike"

Premijerka Republike Srpske Željka Civjanović kazala je da stav Saveta za implementaciju mira (PIK) u BiH o referendumu RS, nije prvi kojim se savet stavlja u funkciju bošnjačke politike.

Region
Autor: NB

Kako je rekla, ona ne pamti da su stavovi PIK "ikada bili nepristrasni i dobri za sve u BiH".

"Na isti način je funkcionisao i visoki predstavnik donoseći godinama odluke unapred naručene od strane političkog Sarajeva, ulavnom kratkovidne i štetne po unutrašnje odnose u BiH. Zato se s pravom može reći da su visoki predstavnik i PIK, ako ne više, onda barem podjednako krivi, kao i domaći političari za neuspeh i deficite koje pokazuje BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Kako je dodala, nakon katastrofalnih poteza saveta i ekspemintisanja u BiH, danas postoji BiH sa manje kohezije i više bezbednosnih rizika. “Oni su ti koji godinama krše i lome demokratiju u BiH”.

Podsetimo, ambasadori upravnog odbora PIK-a juče su zauzeli stav da je referendum o obeležavanju Dana Republike u BiH diskriminišuć i da ne treba da se održi. Ambasador Rusije izdvojio je svoje mišljenje i nije se saglasio sa zajedničkom izjavom ostalih iz PIK-a.