Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Danas se sastaje vrh HDZ-a, sprema se smena Karamarka?

Foto: arhiva.dalje.com

Danas se sastaje vrh HDZ-a, sprema se smena Karamarka?

​HDZ će danas u 18 sati održati sednicu predsedništva stranke.

Region
Izvor: Index.hr

Podsetimo, u medijima su se proteklih nedelјa mogle čuti različite spekulacije o sukobima u samom vrhu HDZ-a, naročito na relaciji Brkić-Karamarko.

Juče je protiv Karamarka prvi put javno istupio istaknuti član HDZ-a i aktuelni ministar pale Vlade, Tomislav Tolušić.

Tolušić se u zadnjih mesec dana neslužbeno spominjao i kao moguća zamena Karamarku na mestu potpredsednika Vlade, ali i na čelu HDZ-a. Tolušić je te navode odbacio, navodeći kako je Karamarko za predsednika HDZ-a izabran jednoglasno te da se radi o neistinama.

U subotu je ostavku Karamarka zatražila i grupa osnivača HDZ-a. Traže da odstupi sa svih dužnosti u HDZ-u, i time u stranci otvori postupak izbora novog vodstva stranke, koje će sprovesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobedu na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Karamarko je na obeležavanju 27. godišnjice stranke rekao da je spreman i na odlazak s čelnog mesta HDZ-a, ukoliko će to pomoći stranci.

"Ne, nismo odustali od mogućnosti preslagivanja Vlade, ali smo, naravno, spremni i za nove izbore. Ne bude li ništa od preslagivanja, moraćemo ići na nove izbore. Nisam nerealan", rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja posle svečane sednice Predsedništva HDZ-a.