Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik i Izetbegović postigli dogovor

Foto: avaz.ba

Dodik i Izetbegović postigli dogovor

Dodik i Izetbegović postigli su danas dogovor o mehanizmu koordinacije i potpisano je Pismo namere za kreditni aranžman sa MMF-om, javila je RTRS.

Region
Izvor: RTRS

Navodi se da će na ovaj način evropski put BiH biti odblokiran.

Sastanak predsednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika sa predsedavajućim Predsedništva BiH i predsednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem počeo je nešto iza 14 sati u restoranu "Barka" u Istočnom Sarajevu.

Banjalučki mediji podsećaju da je prvobitno najavljeno da će sastanak biti održan u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a da je u međuvremenu došlo do promene lokacije, pa je on održan u restoranu u tom gradu.

Domaćin sastanka je šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Vigemark, a prisustvuju mu i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Dodik je u subotu izjavio da se radi jedino o poštovanju prema ambasadoru EU koji pokušava da održi taj sastanak.

"Što se mene lično tiče, imao sam jedan razgovor sa Mladenom Ivanićem i tu se uspostavila jedna dobra konstrukcija da se putem zajedničkog koordinisanja nas iz Republike Srpske i Ivanića pokušaju obezbediti određena poboljšanja", rekao je Dodik.

Izetbegović je u petak izjavio da smatra da se predsednik Republike Srpske Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra.

"On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica", rekao je Izetbegović za AFP, a preneli banjalučki mediji.