Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: Izetbegović i nije nekakva institucija, on je samo član

RTRS Printscreen

Dodik: Izetbegović i nije nekakva institucija, on je samo član

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak da neće biti nikakvog sastanka SNSD-a i SDA, ali da je spreman za razgovore na nivou - predsednik Republike Srpske sa Predsedništvom BiH.

Region
Izvor: Tanjug/ RTRS

Dodik je objasnio da SNSD nema otvorenih pitanja koje treba rešavati sa SDA i da zato stranačkog sastanka neće biti.

"I u tom pogledu, oni imaju zajedničku koalicionu vlast na nivou BiH i sva pitanja neka rešavaju gore, iako čujemo u javnosti da se SDA i prema strankama iz Republike Srpske u okviru Saveza za promene, odnosi prevarantski. SDA se malo prekombinovala u nastojanjima da nametne svoju politiku. I u FBiH otvoren je sad problem sa HDZ-om u funkcionisanju Predstavničkog doma u Federaciji. Sa političkim partijama iz Srpske već smo videli i oko popisa na koji način su pokušali da nametnu. SNSD ima svoju jasnu politiku, a što se nas tiče, SDA je samo jedna od političkih partija koja ima svoje stavove. U ovom trenutku nas ne zanimaju njihovi stavovi", naglasio je Dodik.

On je rekao da nikad nije bio problem da se organizuje sastanak predstavnika Republike Srpske sa predstavnicima sa zajedničkog BiH nivoa.

"Nikada mi nije bio problem da se sastanem sa Predsedništvom BiH, jer Predsedništvo je institucija. Bakir Izetbegović i nije nekakva institucija. On je samo bošnjački član Predsedništva, kao što je Mladen Ivanić srpski, a Čovic hrvatski. Oni zajedno su institucija, pojedinačno predstavljaju konstitutivne narode i ne može niko pojedinačno odlučivati. Mogu samo zajedno odlučivati, dok imaju konsenzus. I u tom pogledu sa Predsedništvom možemo da se nademo u nekoj varijanti i da razgovaramo o otvorenim pitanjima", rekao je Dodik.