Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DODIK: Ne želimo konflikt, ali ćemo BRANITI SVOJA PRAVA!

Foto: Tanjug

DODIK: Ne želimo konflikt, ali ćemo BRANITI SVOJA PRAVA!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da ta zemlja ne želi konflikt, niti bilo koga da ugrožava, ali će braniti svoja prava i slobodu

Region
Izvor: Tanjug

- Republika Srpska je usmerena ka stabilnosti regiona i evropskim integracijama, ali integracija u NATO će biti moguća, samo ukoliko to narod prihvati - rekao je Dodik.

On kaže da je Republika Srpska simbol slobode srpskog naroda, ali nije uperena protiv bilo koga drugog, prenosi FENA.

Dodik navodi da su im prioriteti sloboda i opstanak Republike Srpske i da samo u takvim uslovima može da sarađuje sa drugima, braneći svoja ustavna prava.

Govoreći o formiranju bivše vojske Republike Srpske, rekao je, između ostalog, da su Srbi stradali kada nisu imali državu i vojsku.

- Zato u osnovi formiranja vojske Republike Srpske jeste bilo da se spreči stradanje našeg naroda u tim teškim vremenima - rekao je Dodik na obeležavanju 12-godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske, koje je danas održano u kasarni "Kozara - u Banja Luci.

Ceremoniji obeležavanja u kasarni Kozara prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, vojnodiplomatski predstavnici akreditovani u Bosni i Hercegovini, kao i brojne druge zvanice i gosti.