Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: Otkazaćemo miting, ako ga otkaže i opozicija

YouTube screenshot

Dodik: Otkazaćemo miting, ako ga otkaže i opozicija

Partijarh Irinije večeras je pozvao Srbe u Republici Srpskoj da otkažu sve demonstracije.

Region
Izvor: Tanjug

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je danas da je sa punim razumevanjem primio pismo patrijarha srpskog Irineja i da je, shvatajući patrijarhovu poruku, spreman da otkaže zakazani miting, ukoliko to učini i opozicija, preneli su banjalučki mediji.

Dodik, koji je i predsednik Republike Srpske, kazao je da želi da izrazi svoju zahvalnost patrijarhu na upućenom pismu i za iskazanu brigu za srpski narod u Republici Srpskoj.

"Saglasan sam da su srpskom narodu potrebni dijalog i sloga, jer se našoj razjedinjenosti najviše raduju oni koji nam ne žele ništa dobro", istakao je Dodik.

On je poručio da je spreman otkazati najavljeni miting, ukoliko to učini i opozicija, prenosi RTRS.

"Ukoliko i oni pristanu da to učine, na taj dan sam spreman, umesto mitinga, organizovati sastanak lidera svih političkih stranaka iz Republike Srpske, kako bismo sva razmimoilaženja rešili kroz dijalog i na taj način zajedno doprineli jačanju, a ne slabljenju Srpske", rekao je lider SNSD-a.

Patrijarh Irinej je uputio pismo političarima u Republici Srpskoj u kome ih je pozvao da otkažu okupljanja zakazana za 14. maj i zamolio da rešenje za sve nesuglasice, probleme i sukobe traže u bratskim razgovorima.

Patrijarh je uputio predsedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, lideru SDS-a Mladenu Bosiću, predsedniku DNS Marku Paviću, članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, predsedniku PDP Branislavu Borenoviću, predsedniku SP Petru Đokiću, predsedniku NDP Draganu Čaviću i svim ostalim političkim liderima u Republici Srpkoj pismo u vezi sa najavljenim mitinzima za 14. maj, prenosi RTRS.