Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik s Izetbegovićem u restoranu, umesto u instituciji

Foto: Tanjug/ screenshot

Dodik s Izetbegovićem u restoranu, umesto u instituciji

Sastanak predsednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika sa predsedavajućim Predsedništva BiH i predsednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem počeo je oko 14 sati u restoranu "Barka" u Istočnom Sarajevu.

Region
Izvor: Tanjug

Banjalučki mediji podsećaju da je prvobitno najavljeno da će sastanak biti održan u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a da je u međuvremenu došlo do promene lokacije, pa se on održava u restoranu u tom gradu.

Domaćin sastanka je šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Vigemark, a prisustvuju mu i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Pretpostavlja se da bi na sastanku trebalo da bude razgovarano o nastavku evropskog puta BiH, kreditnom aranžmanu s MMF-om, kao i mehanizmu koordinacije.

Dodik je u subotu izjavio da se radi se čisto o poštovanju prema ambasadoru EU koji pokušava da održi taj sastanak.

"Što se mene lično tiče, imao sam jedan razgovor sa Mladenom Ivanićem i tu se uspostavila jedna dobra konstrukcija da se putem zajedničkog koordinisanja nas iz Republike Srpske i Ivanića pokušaju obezbediti određena poboljšanja", rekao je Dodik.

Izetbegović je u petak izjavio da smatra da se predsednik Republike Srpske Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra.

"On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica", rekao je Izetbegović za AFP, a preneli banjalučki mediji.