Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DODIK: Vatrom se igraju oni koji su PRITISCIMA doveli do REFERENDUMA

YouTube screenshot

DODIK: Vatrom se igraju oni koji su PRITISCIMA doveli do REFERENDUMA

Predsednik Repubulike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će odluka koju narod Srpske donese na referendumu o Danu Republike imati veću pravnu snagu od odluke Ustavnog suda BiH.

Region
Izvor: Tanjug/ Glas srpske

Banjalučki mediji prenose da je Dodik, komentarišući izjavu komesara za pregovore o proširenju EU Johanesa Hana da se odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati i da bi trebalo još jednom razmisliti o referendumu, naglasio da je njegov ustavni zadatak da brani interese srpskog naroda.

"Narod je najjača priča. On je jača priča od Ustavnog suda i tako će odluka koju će doneti narod na referendumu o Danu Republike imati veću pravnu snagu", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

On je pojasnio da se referendumom u Srpskoj sprovodi odluka Ustavnog suda BiH koji je rekao da Narodna skupština treba da pronađe način na koji će realizovati odluku koju je taj sud doneo.

"Naš predlog je da to bude referendumom", rekao je Dodik.

On je istakao da neće dozvoliti obesmišljavanje Republike Srpske.

"Mnoštvo odluka Ustavnog suda BiH godinama se ne sprovodi i niko ih ne spominje, a mi odluku Ustavnog suda sprovodimo kroz referendumsko pitanje. Narod će odgovoriti na to pitanje i ne vidim u čemu je problem i zbog čega se diže tolika galama", rekao je Dodik.

Kada je reč o navodima visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da se predsednik Srpske igra vatrom ako ne namerava da odustane od referenduma, Dodik je naglasio da smatra da je Incko odavno u službi sarajevske politike.

"Da ima imalo poštenja i pravičnosti, rekao bi da se vatrom igraju oni koji su pritiscima na Ustavni sud doveli do referenduma", zaključio je Dodik.