Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DOMOVINSKA KOALICIJA protiv sučeljavanja šefova SDP i HDZ

Foto: NB

DOMOVINSKA KOALICIJA protiv sučeljavanja šefova SDP i HDZ

Predstavnici Domovinske koalicije protive se najavljenom sučeljavanju predsednika vladajuće HDZ Andreja Plenkovića i lidera Narodne koalicije, okupljene oko SDP-a, Zorana Milanovića.

Region
Izvor: Tanjug

Njihovo sučeljavanje na HTV-u zakazano je za petak u 20 sati, a predstavnici Domovinske koalicije smatraju da ono predstavlja pokušaj uvođenja „dogovorne demokratije“ i eliminacije svakog političkog mišljenja koje se ne uklapa u okvire koje vođstvo ovih stranaka i njihovi medijski partneri sistemski nameću.

Domovinska koalicija slaže se sa rukovodstvom HRT-a da nisu prekršena izborna pravila, ali isto tako svako razuman u Hrvatskoj može jednostavno da zaključi da su pravila fer pristupa i političkog pluralizma grubo izigrana.

"Da je sučeljavanje čelnih ljudi HDZ-a i SDP-a napravljeno mesecima uoči izbora još bi nekako i bilo razumljivo, no kada se isto, o državnom novcu, organizuje samo jedan dan uoči zaključenja zvaničnih prijava u izborni ring sasvim je jasno na čiji mlin HRT tera vodu! Jedino u Hrvatskoj mediji pokazuju i imaju ambiciju da biraju umesto građana", poručili su predstavnici Domovinske koalicije.

Oni, naime, smatraju da Plenković i Milanović kao "maturantski rad" bivšeg premijera i čelnika HDZ-a Ive Sanadera i "diplomski rad" evropskih birokrata hrvatskoj javnosti ponudiće ništa osim puke demagogije koristeći fraze o smanjenju nezaposlenosti i spoljnog duga, povećanju BPD-a i smanjenju PDV-a za 0.5 posto.

"Zapravo, još jednom će nam pokazati kako je reč o apsolutno istoj politici i pristupu rešavanja problema koje su upravo neoliberalne politike ovih partija i stvorile! Momci iz istog ureda ministarstva spoljnih poslova i klupe u briselskoj menzi naravno da jednako razmišljaju jer su čitavu svoju karijeru gradili na diplomatsko-političkim vetrovima, bez imalo iskustva u realnom hrvatskom sektoru", naveli su predstavnici Domovinske koalicije, a preneli hrvatski mediji.