Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Glavni tužilac BiH SUSPENDOVAN ZBOG DODIKA

Foto: epravo.ba

Glavni tužilac BiH SUSPENDOVAN ZBOG DODIKA

Salihović je suspendovan zbog sumnje da je Miloradu Dodiku odavao podatke o toku istraga koje su protiv njega pokrenute.

Region
Izvor: Tanjug

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Goran Salihović suspendovan je danas sa te dužnosti do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njega pokrenut zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja, saopštio je Visoki savet sudstva i tužilaštva.

Reč je o slučaju koji doseže do samih političkih vrhova u BiH, jer je postupak protiv Salihovića pokrenut nakon navoda u medijima da je on preko posrednika predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku odavao podatke o toku istraga koje su protiv njega pokrenute u državnom tužilaštvu zbog sumnji u finansijske malverzacije, tvrdi Hina.

Jedan od posrednika, po pisanju medija, bio je novinar Mato Đaković, koji se privatno sastajao sa Salihovićem, a potom podatke koje je od njega dobijao prenosio Dodiku.

Dokaz tome su telefonski razgovori koje je prisluškivala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a jedan od njih dospeo je do medija. U njemu se jasno čuje Đaković kako Dodiku prenosi što mu je Salihović kazao o istragama koje se odnose na poslovanje "Bobar banke" i "Pavlović banke".

Salihović je, međutim, rekao u ponedeljak da je discilinski postupak protiv njega pokrenut kao osveta zbog istrage što ju je pokrenuo protiv Dodika zbog organizovanja neustavnog referenduma u RS.