Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Gorući problemi pred Dodikom i Vučićem

Foto: nspm.rs

Gorući problemi pred Dodikom i Vučićem

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Beogradu, saopšteno je juče iz Vlade Srbije.

Region
Izvor: Glas Srpske

Dodik je izjavio da se nada da će u idućem periodu biti održan i sastanak lidera stranaka iz Srpske sa Vučićem na kojem bi razgovarali o svim aktuelnim problemima sa kojima se susreću RS i BiH.

- Situacija u BiH dodatno je iskomplikovana nizom pitanja koja se različito posmatraju, među kojima je i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH sa EU. Tu je i problem u vezi sa objavljivanjem rezultata popisa stanovništva i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom. BiH je zbog ovih problema podeljena više nego ranije i očigledno je da vlast na zajedničkom nivou ne funkcioniše kako treba i da niko time nije zadovoljan - naveo je Dodik.

Vučić je ranije najavio da će organizovati sastanak sa Dodikom, članom Predsedništva BiH iz RS Mladenom Ivanićem i predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladenom Bosićem kako bi razmotrili situaciju u vezi sa popisom.