Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hasanbegović ponovo sa ustaškim obeležjima: Slika se sa Tompsonom

Foto: printscreen/index.hr

Hasanbegović ponovo sa ustaškim obeležjima: Slika se sa Tompsonom

Hrvatski ministar ponovo u središtvu skandala.

Region
Izvor: Index.hr, NB

Hrvatski “index.hr” objavio je fotografiju na kojoj hrvatski ministar kulture u tehničkom mandatu Zlatko Hasanbegović pozira za pevačem Markom Perkovićem Tomsponom i Hosovcima.

Kako navodi portal, Hasanbegović se fotografisao sa kršiocima zakona. Navodi se da je na fotografiji i osuđeni narko diler Velimir Bujanec, ali i članovi “Devete bojne HOS-a Rafael vitez Boban”.

Hrvatski ministar uslikao se upravo sa onima protiv kojih su podnete prekršajne prijave zbog pevanja “Za dom spremni”, a za to preti novčana kazna ili 30 dana zatvora.

Inače, članovi “Devete bojne” sebe su otvoreno nazivali ustašama tokom rata, a Tomposon peva na gotovo svakom obeležavanju godišnjice “Oluje” dok njegove pesme veličaju ustaštvo.

Hasanbegović je u Hrvatskoj više puta optuživan za naklonjenost ustaštvu. Prošle nedelje je takođe osvanula sporna fotografija napravljena tokom otrkivanja spomenika hrvatskom teroristi Miru Barešiću. Na toj fotografiji vidi se Hasanbegović dok pozira sa zastavom Hrvatske koja u reči "FrankfUrt" ima veliko slovo “U”. Tada je objasnio da je bila gužva i da nije video sa kim se fotografiše.

Na novoj fotografiji hrvatski ministar drži svoj portret na kome je naslikana i hrvatska šahovnica na kojoj je prvo polje bele boje.