Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hasanbegović se ponovo slikao sa ustaškim obeležjima

Zlatko Hasanbegović/ Foto: N1

Hasanbegović se ponovo slikao sa ustaškim obeležjima

Ministar kulture Hrvatske Zlatko Hasanbegović, koji je ranije bio optuživan za promociju ustaštva ponovo se našao u središtu skandala.

Region
Autor: B92.net, NB

On je novu buru izazvao fotografišući se sa ustaškim obeležjima. Na otkrivanju spomenika ustaškom teroristi i ubici jugoslovenoskog ambasadora u Švedskoj Miri Barešiću, Hasanbegović je držao zastavu Hrvatske na kojoj piše “FrankfUrt”, sa velikim “U”, simbolom ustaštva.


Sporna zastava i Hasanbegović, Foto: Twitter

Osim toga, grb na zastavi počinje prvim belim poljem.

Tehnički ministar kulture za “Tportal” izjavio je da zbog gužve koja je bila tamo nije mogao da kontroliše s kim se fotografiše, ni kakva obeležja nose sa sobom.

„Na skupu je bilo više hiljada ljudi i ni na koji način nisam mogao uticati, niti sam uticao, ni video bilo koje obeležje koje su sa sobom imali ili nosili oni u mnoštvu koji su poželeli sa mnom da se slikaju. Moj stav je jasan da se u svim takvim i sličnim događajima treba da se ističu isključivo službena državna obeležja“, poručio je Hasanbegović.

Na otvaranju spomenika Miri Barešiću osim ministra Hasanbegovića veći aplauz dobio je samo general Ante Gotovina, navode hrvatski mediji, a bio je prisutan i ministar Tomo Medved.

Ministar odbrane Tomo Meved rekao je da je "Miro Barešić jedan od najvećih hrvatskih domoljuba" i "simbol borbe za slobodu", kao i da se "njegovo delo i žrtva moraju poštovati".