Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HDZ-u gori pod nogama, devet kandidata za predsednika

Vrh HDZ-a Foto: hdz.hr

HDZ-u gori pod nogama, devet kandidata za predsednika

​HDZ će danas u 13 sati održati sednicu Predsedništva, dok će se u 15 sati sastati Nacionalno veće te stranke u Zagrebu.

Region
Izvor: Index.hr, NB

Članovi Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a trebali bi da odluče o načinu i datumu izbora predednika stranke nakon što je ostavku podneo Tomislav Karamarko, jer nije uspeo da formira novu vladu.

Iako još zvanično nema kandidata za predsednika, kandidaturu je zasad najavio zastupnik u Evropskom parlamentu Andrej Plenković, a mediji nagađaju da bi se za novog šefa HDZ-a mogli kandidovati i Darko Milinović, Oleg Butković, Miro Kovač, Ivana Maletić, Tomislav Tolušić, Damir Jelić, Domagoj Ivan Milošević te Milijan Brkić koji kao zamenik predednika stranku vodi do izbora novog predsednika.

Obezglavljeni HDZ

HDZ-u gori pod nogama, treba hitno rešavati nagomilane probleme od kojih je glavni predsednička pozicija. Pre dva meseca situacija je izgledala sasvim drugačije - Tomislav Karamarko bio je jedini kandidat za šefa HDZ-a, a na unutarstranačkim izborima za njega je glasalo gotovo 100.000 članova stranke. Najmoćniji HDZ-ovci kroz najgoru krizu vlasti u hrvatskoj čvrsto su stajali iza Tomislava Karamarka, no samo dva meseca kasnije, Karamarko je bivši, a kandidata za tron nikad nije bilo više.