Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hrvatska: Opozicija najavljuje pokretanje postupka opoziva Tomislava Karamarka

Foto: hdz.hr

Hrvatska: Opozicija najavljuje pokretanje postupka opoziva Tomislava Karamarka

Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obavljao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa, poručio Peđa Grbin iz op

Region
Izvor: index.hr

Klub SDP-a zatražio je u sredu u Saboru ostavku prvog potpredsednika Vlade Tomislava Karamarka, prozivajući ga da je zbog poslova svoje supruge s MOL-ovim konsultantom Josipom Petrovićem stavio privatne interese ispred nacionalnih.

- Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obavljao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegovog opoziva - rekao je Peđa Grbin (SDP), nakon pauze koju je zatražio u ime kluba.

Grbin je podsetio da je Vlada na samom početku mandata ostala bez ministra branitelja Mije Crnoje. - Članovi Vlade kada dolaze iz HDZ-a uvek imaju jednu te istu manu, a to je da im je privatni interes ispred javnog - ustvrdio je Grbin.

Upozorio je na ugovor firme Karamarkove supruge Ane Šarić s Petrovićevom firmom, upitavši kako je mala i nepoznata hrvatska firma, "sasvim slučajno povezana sa supružnicima Karamarko, usred velike ekonomske krize pronašla klijenta koji im je svakog meseca isplaćivao 20 hiljada kuna, koji im je osiguravao egzistenciju, da se u svakom trenu mogu voziti skupocenim mercedesom".