Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ivanić: Izjava Izetbegovića ruši poverenje u BiH

Foto: youtube/screenshot

Ivanić: Izjava Izetbegovića ruši poverenje u BiH

"Izetbegović je postupio potpuno suprotno normalnom i uobičajenom načinu funkcionisanja institucija BiH. On može da iznese svoj stav, ali ne na zvaničnom sastanku na kome se iznose stavovi u ime BiH", rekao je Ivanić.

Region
Izvor: RTRS/ N1

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je današnji istup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, u vezi sa navodnim progonom Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci u proteklom ratu u BiH, ruši bilo kakvo međusobno poverenje u BiH.

"Izetbegović je postupio potpuno suprotno normalnom i uobičajenom načinu funkcionisanja institucija BiH. On može da iznese svoj stav, ali ne na zvaničnom sastanku na kome se iznose stavovi u ime BiH. Apsolutno nepotrebno, neprimereno i nevaspitano odgovarati na pitanja koja nisu upućena njemu", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu, preneo je RTRS.

On je istakao da očekuje još reagovanja na Izetbegovićev istup jer on ruši međusobno poverenje u BiH, pogotovo nakon što je donesena odluka o popisu koja je bila prvo preglasavanje od formiranja ovog saveta ministara.

Iz Ivanićevog kabineta je saopšteno da je ovo "tipičan primer zloupotrebe pozicije predsedavajuceg Predsedništva BiH, što je samo nastavak osionog i nadmenog ponašanja koje je pocelo objavljivanjem odluke o popisu u BiH", prenela je regionalna tv N1.

"Izetbegovićev istup je neprimeren tim više što današnje novinarsko pitanje o pomirenju i odnosima u regionu posle poređenja Banja Luke i Blajburga, koje je pre nekoliko dana izneo banjalučki biskup Franjo Komarica, nije bilo upućeno njemu", navodi se u saopštenju.

Kako prenosi Al Džazira, Izetbegović je rekao da su neopravdani napadi na Komaricu, zbog njegove izjave o zločinima koji su tokom rata u Bosni i Hercegovini počinjeni nad nesrbima u Banjaluci.

Izetbegović je u nedelju, nakon susreta učesnika procesa "Brdo - Brijuni", rekao da su Hrvati i Bošnjaci tokom rata sistematski terani iz Banjaluke i da su u tom gradu rušene džamije i katoličke crkve.