Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Izetbegović: Ako bude dokaza, ponovo tužba protiv Srbije

Foto: SRNA

Izetbegović: Ako bude dokaza, ponovo tužba protiv Srbije

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je gostujući u Pressingu najavio moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza.

Region
Izvor: N1

On je kazao da su neke njegove izjave stvorile buru oko nove tužbe BiH protiv Srbije.

Neću odustati od prava da tražim pravdu pred sudovima, i domaćim i inostranim. Legitimaciju da se tužba ponovo pokrene je u rukama Softića, našeg agenta pred Hagom, rekao je. "On će imati podršku da traži argument, neki novi dokaz s kojim može pokrenuti proces - da li će ga naći - videćemo", dodao je.

Radi na tome intenzivno, sistematski - čitav tim ljudi. Sada tog dokaza nema, ako ga bude - može se pokrenuti. Sud će proceniti da li se radi o legitimnom dokazu, kazao je.

Komentarisao je u međuvremenu i napise da je "BiH talac Srbije" u procesu NATO integracija.

"To su izjave političara. Ono što je referentno su odluke parlamenta, Predsedništva - gde će sve biti učinjeno da BiH bude članica NATO-a. Postoje opstrukcije, ali ovo su zakoni i oni će kad tad prevagnuti. U sledećih godinu dana ćemo startovati Akcioni plan za članstvo u NATO-u", dodaje.

Kaže da je BiH saradnik NATO-a u antiterorističkoj alijansi, i da je BiH aktivna učesnica ozbiljnih akcija.

"U narednom periodu ćemo imati neke stvari, dakeko smo od članstva - ali treba konkretno uraditi neke stvari", dodao je.

Kazao je da mu nije jasno da je "dat mehanizam u ruke ljudima koji nisu za NATO" i dodao da su oni u Republici Srpskoj.

"To je u RS, i nisam dobio odgovor na to, oni koji ne žele uknjižiti kasarnu - koče te stvari", pojasnio je Izetbegović.