Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Izetbegović: Dodik prešao crvenu liniju

YT Printscreen

Izetbegović: Dodik prešao crvenu liniju

Mislimo da je Milorad Dodik zaista prešao crvenu liniju pretnjom Bošnjacima da ukoliko žele da žive u RS treba da učestvuju na referendumu koji ih diskriminiše.

Region
Izvor: Tanjug

To je izjavio predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon sednice kolegijuma stranke.

Stav kolegijuma SDA je da antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka, prenosi Fena i navodi da je SDA pozvala sve građane RS, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum.

Bošnjaci će, kako se kaže, uvek živeti na celoj teritoriji BiH, pa i na onom delu koji se danas zove entitet Republika Srpska" i o tome neće Dodik odlučivati".

SDA je u saopštenju uputila poziv međunarodnoj zajednici koja je zadužena za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma da reaguju na te pretnje.

Na pitanje novinara da li je ipak spreman da razgovara sa Dodikom, Izetbegović je rekao da je uvek spreman da razgovara o koordinacijskom mehanizmu i onom što je vezano za evropski put BiH, te da "Dodik nije definitivno zatvorio ta vrata ali da ovakvim svojim izjavama kvari atmosferu, a onda je teško raditi".