Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanović: Dodik je na pogrešnom putu

Foto: www.mc.rs

Jovanović: Dodik je na pogrešnom putu

​Predsednik Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je u Sarajevu da je Milorad Dodik na pogrešnom putu i blizu tačke posle koje neće moći nazad" i ocenio da nema velike razlike izmedu njega i opozicije.

Region
Izvor: Tanjug, Dnevni Avaz

U intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz", Jovanović je rekao da nema velikih koncepcijskih razlika između opozicije i vlasti u RS te da je i jednima i drugima isključivi orijentir Beograd i Srbija, jer je to, kako je dodao " način na koji se, zapravo, opstaje na vlasti u RS".

“Kao u pilotiranju, kada idete po pisti, imate tačku nakon koje nema povratka. Mislim da je Dodik blizu tačke posle koje više neće moći nazad. Ne mislim da grešim kad kažem da će on jednog dana završiti sam sa sobom i da će Mile organizovati miting, a Dodik kontramiting, rekao je Jovanović juče tokom boravka u Sarajevu.

Na pitanje kako vidi trenutne odnose BiH i Srbije, Jovanović je kazao da su oni zapali u stereotipe te da u njima ima previše fraza, a da su, globalno, odnosi talac neiskrenosti i nemoćnosti da se vodi konkretna politika koja bi bila sposobna da rešava probleme generacije političare nagomilale u poslednjih skoro 30 godina.

"Mislim na ideju da možete jedno govoriti u Banjoj Luci, drugo u Sarajevu. Mislim da je neiskrenost i u političarima koji, nemoćni da rešavaju probleme, alibi traže u nerešenim međunacionalnim odnosima, a oni često nisu jedini uzrok stagniranja BiH", rekao je Jovanović.

Komentarišući rezultate izbora održanih nedavno u Srbiji, Jovanović je rekao da je za njega ključni problem činjenica da narod nije uspeo definisati cilj koji bi budućnost zemlje učinio boljom.