Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Karamarko: Imamo većinu za novu vladu

Foto: portaloko.hr

Karamarko: Imamo većinu za novu vladu

Prvi čovek HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas da će imati potrebnu većinu u saboru.

Region
Autor: Tanjug, Hina

On je nakon sastanka Domoljubne koalicije rekao da je obezbeđena podrška novoj vladi i da mogu da računaju na 76 poslanika, prenela je Hina.

"Imaćemo i zato i radimo ovo što radimo", rekao je Karamarko novinarima napuštajući stranku, upitan hoće li u imati većinu u Hrvatskom saboru.

Na pitanje hoće li imati dovoljno ruku za opoziv premijera Tihomira Oreškovića s obzirom na to da je nešto ranije glavni sekretar stranke Domagoj Milošević rekao da imaju samo 68, Karamarko nije odgovorio već je uzvratio protivpitanjem: "Ma nemojte. Što je brojao pred vama? Kako se dao navući?".

Upitan da li pregovaraju sa SDS-om odgovorio je da ne može govoriti s kim pregovaraju.

"Ne mogu vam govoriti s kim pregovaramo jer nije dobro zbog onih s kojima pregovaramo, ljudi očekuju diskreciju", rekao je.

Na pitanje jesu li Mostu još uvijek otvorena vrata, odgovorio je kako "pregovaraju s onima s kojima pregovaraju". "Dopustite da budem uzdržan, jer su u toku pregovori", rekao je.

Karamarko je dodao i da od Poverenistva za odlučivanje o sukobu interesa sutra očekuje da donese "normalnu i pravičnu odluku".

Poverenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sutra treba da odlučuje na javnoj sednici da li je prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Karamarko bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savetnika mađarske naftne kompanije MOL, Josipa Petrovića.