Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KiM: Odlaže se glasanje o DEMARKACIJI sa Crnom Gorom?

Foto: radiokontaktplus.org

KiM: Odlaže se glasanje o DEMARKACIJI sa Crnom Gorom?

"Koha ditore" piše danas da bi sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se glasa o sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom, zakazana za četvrtak, mogla da bude odložena jer vladajuća koalicija nema dovoljno glasova podrške.

Region
Izvor: Tanjug/ Koha ditore

Iako se vlada nije zvanično oglašavala, list, pozivajući se na svoje izvore piše da preovlađuje oklevanje po pitanju glasanja pošto vlada Ise Mustafe želi da izbegne neuspeh.

"Ukoliko sporazum ne bude ratifikovan, vlada strahuje da će to otvoriti tešku fazu kako u odnosima sa Crnom Gorom tako i kada je reč o drugim procesima. Prema tome ako ne bude obezbeđen potreban broj glasova, glasanje bi moglo da bude odloženo", rekao je neimenovani izvor za "Kohu".

Potpredsednik skupštine Džavit Haliti je, u međuvremenu, rekao da je bolje odložiti sednicu ukoliko nema dovoljno glasova.

Gradonačelnik Prištine i član opozicionog Samoopredeljenja Špend Ahmeti kaže za list "Epoka e re" da njegova stranka želi dobre odnose sa Crnom Gorom , ali da "granica nije tamo gde je bila i da prema tome demarkacija neće proći".

Prema njegovim rečima, treba početi pregovore o novoj verziji sporazuma prihvatljivoj za sve.

On je takođe rekao da će poslanici Samoopredeljenja mirnim sredstvima opstruirati glasanje u parlamentu a da će građani protestovati kako bi vladajućoj koaliciji stavili do znanja da demarkacija ne treba da prođe.