Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kitarović raspisuje izbore 1. avgusta?

Foto: Flickr/Security & defence agenda

Kitarović raspisuje izbore 1. avgusta?

Hrvatski sabor biće raspušten 15. jula, a odluka predsednice Kolinde Grabar Kitarović o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, i ako to bude učinila ranije, stupiće na snagu najverovatnije tek 1. avgusta.

Region
Izvor: Tanjug

Kako su saopštili iz njenog kabineta razlog tome je želja predsednice Grabar Kiatrović da se predizborna kampanja ne poklopi s obeležavanjem godišnjice Oluje i sinjskom Alkom, kao i godišnjim odmorima, preneli su hrvatski mediji.

U najuticajnijem opozicionom SDP-u prevladava, međutim, mišljenje da predsednica ide na ruku HDZ-u.

"Prvo je bez ikakvog pravog razloga odlučila da će izbori biti tek 11. septembra, čime je išla na ruku HDZ-u koji se nalazi u dubokoj krizi. Sad će im još i olakšati izborne pripreme, čekajući s raspisivanjem izbora dok ne izaberu predsednika. To zaista nema smisla", rekao je neimenovani član SDP-ovog Predsedništva, piše riječki Novi list.

Sagovornik lista je, kako se navodi, svestan da je njegova stranka u ovom slučaju nemoćna jer je predsednica autonomna pri odlučivanju.

Kod svih dosadašnjih parlamentarnih izbora, rok za predaju kandidatskih lista uvek je počeo teći od dana nakon odluke o raspisivanju izbora.